Houten iglo

Na enkele jaren gefantaseerd te hebben over een nieuw model kampeerhuisje, achtte Slingerland vorige zomer de tijd rijp om serieus met het tekenwerk aan de slag te gaan. Het oorspronkelijke kladje moest eens tot leven komen.

Naarmate het tekenwerk vorderde, er vellen met talloze ingevingen waren volgeschreven, het hoofd eindeloos gebroken was over constructie en indeling, groeide het vertrouwen dat het project werkelijk zou slagen. Een ronde, houten iglo: hout van binnen en hout van buiten. Een bijzonder kampeerhuisje voor een gezin van 6 personen.

Na het voltooien van de tekeningen kon de bouw beginnen, maar er waren nog wat ongewisse zaken. Alleen door zelf een prototype te bouwen zouden alle moeilijkheden en mogelijkheden aan het licht komen en zou Slingerland aan het eind van de rit tot in de vezels doortrokken zijn van het eigen product. Weliswaar met niet heel professioneel gereedschap, maar met enthousiasme, volharding en eindeloos geduld, werd onderdeel na onderdeel vervaardigd en gemonteerd, waarna gaandeweg iets verrees dat steeds meer de vorm aannam van het model dat enkele jaren geleden in het brein had postgevat. Nu is de houten iglo klaar om in productie te worden genomen.

Sinds 1997 verkoopt Slingerland Kampeerbungalows® demontabele campingaccommodaties. Met de houten iglo is Slingerland niet van dit principe afgeweken. Al is er vermoedelijk niemand die zich op demontage verheugt, toch sluit ook dit model de mogelijkheid in zich.

De houten iglo heeft niet de kille uitstraling van de Eskimohut, maar doet daarentegen warm en sfeervol aan. Met een doorsnede van ruim 7 m, een hoogte van 430 cm en een oppervlakte van 35 m2 kan deze accommodatie een waardevolle, gastvrije blikvanger op een kampeerterrein betekenen. De ruimte is opgedeeld in een woonruimte met keuken, twee eenpersoons slaapkamers, een tweepersoons slaapvide en een toilet. Met twee slaapfauteuils is de ruimte geschikt voor een gezin van 6 personen. Het inpandige terras kan uitgebreid worden met een luifel.

Belangstellenden kunnen een afspraak maken om een kijkje te nemen in het compleet ingerichte prototype in Ouderkerk aan de Amstel. Op de komende recreatievakbeurzen zijn foto’s te zien.

Voor meer informatie:

Slingerland Kampeerbungalows®
Tel. 020 - 496 85 00
www.kampeerbungalows.nl
info@kampeerbungalows.nl

Afkomstig van de website van Slingerland Kampeerbungalows. "http://www.kampeerbungalows.nl/Pers-Houten_iglo.html"
Verhuur
algemeen
Hulpmiddelen