Idee voor nieuw type vakantiehuisje beloond

Idee voor nieuw type vakantiehuisje beloond

Van onze redactie

OUDERKERK — De hoofdprijs van ƒ 25.000,- en een reis naar Palm Springs in Amerika gingen helaas aan zijn neus voorbij. Maar voor de Ouderkerker Jacques Slingerland was wel een eervolle tweede plaats weggelegd in de ondernemingsplancompetitie, verbonden aan het voor de vijfde keer in successie georganiseerde 'Breaking Out'-congres voor startende ondernemers. Hij werd beloond voor zijn idee om onder de noemer 'Budget Bungalows' een nieuw type vakantiehuisje Ie gaan verhuren.

Slingerland enthousiast: „Vaak heb ik met de gedachte gespeeld iets voor mezelf te beginnen. Het ontbrak me echter altijd aan een goed idee. Totdat ik tijdens een kampeervakantie met mijn vrouw en kinderen op één van Nederlands grootste campings 's nachts de ingeving kreeg voor een nieuw type vakantiehuisje, dat een kruising zou moeten zijn tussen een tent en bungalow."

Eenmaal thuis werkte de 42-jarige Slingerland, van wie vier van zijn zes broers al zelfstandig ondernemer zijn en die zelf ook een bedrijfskundige opleiding heeft genoten, zijn plan uit en stuurde het vervolgens op naar de ondernemersplancompetitie.

Tot zijn grote verrassing kreeg hij enkele weken later bericht dat hij behoorde tot één van de zes finalisten. In totaal waren er 92 inzendingen. „Ik werd verzocht eind september naar het ministerie van economische zaken in Den Haag te komen om mijn plan persoonlijk te komen verdedigen," aldus Slingerland.

„Heel spannend allemaal. Temeer omdat we niet direct kregen te horen wie nu daadwerkelijk de eerste prijs in de wacht had gesleept en welke drie bedrijven een aanmoedigingsprijs zouden ontvangen. Die zouden pas bekend worden gemaakt na afloop van het congres Breaking Out op 18 oktober in het RAI congrescentrum."

De inzendingen werden beoordeeld door grote namen in de ondernemersbranche, zo als de voormalig minister van economische zaken dr. J.E. Andriessen, de heer P. Verhoeven, lid van bestuur Moret, Ernst Young, de heer R.S.L.M. de Vilder, voorzitter Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Amsterdam, drs. J.M. de Jong, lid raad van bestuur ABN/ Amro Bank NV en juryvoorzitter prof. dr. C. van Dam, directeur lbo Instituut voor bedrijfskundige opleidingen Slot Zeist.

Reden temeer voor Jacques Slingerland om nog meer vertrouwen te hebben in het welslagen van zijn ondernemersplan. „Het behalen van de prijs betekent voor mij echt een stimulans om door te gaan en echt eens spijkers met koppen te gaan slaan," licht hij toe.

„Ik ben dan ook al druk in de weer om samen met een industrieel ontwerper een kruising tussen een tent en een bungalow te ontwerpen. En ook heb ik het Provinciaal Waterleidingsbedrijf Noord-Holland in Castricum als eigenaar van camping Bakkum bereid gevonden om op deze camping in 1995 met mijn huisjes te mogen proefdraaien."

De hoofdprijs van ƒ 25.000,-en de reis naar de Verenigde Staten is toegekend aan de heren Van Els en Bijlsma uit Papendrecht. Zij hebben het bedrijf Viragon opgericht en verkopen de 'Atlas-GFT-schaal', een product dat achterblijvende drab en resten op de bodem van een GFT-container voorkomt. Daarmee wordt de hygiëne verbeterd, terwijl de stank wordt gereduceerd.

Afkomstig van de website van Slingerland Kampeerbungalows. "http://www.kampeerbungalows.nl/Pers-Idee_voor_nieuw_type_vakantiehuisje_beloond.html"
Verhuur
algemeen
Hulpmiddelen