'Iedereen kan bij ons zijn ideale zomerhuisje zelf samenstellen'

Slingerland Kampeerbungalows houdt zaterdag 22 en zondag 23 juni open dag

Van onze redactie

OUDERKERK - In een voormalige koeienstal achter het woonhuis van de monumentale boerderij 'Zomervreugd' aan de Ronde Hoep West 41 hebben Jacques en Ineke Slingerland sinds enkele weken een unieke showroom ingericht. Met gepaste trots toont het echtpaar de door hun zelf ontwikkelde kampeerhuisies in een natuurlijk aandoend 'landschap'. Zaterdag 22 en zondag 23 juni houdt het echtpaar van 10.00 tot 17.00 uur open huis om iedereen de gelegenheid te geven nog voor de zomer kennis te laten maken met het werkelijk rijke aanbod.

Dat een bezoek aan de showroom meer dan de moeite waard is, zult u direct bij binnenkomst ervaren. U wordt verrast door een verstild decor van boomschors, berkentak-ken en zinken gebruiksvoorwerpen. In deze schitterende omgeving komen de houten huisjes, waar het tenslotte allemaal om te doen is, prachtig tot hun recht.

De stal is gastvrij toegerust met gezellige tuintafels en stoelen. Hier kunnen de bezoekers op hun gemak het informatiemateriaal doornemen, waaruit zal blijken dat er veel meer aanbod is dan het aantal in de stal tentoongestelde huisjes.

Jacques en Ineke Slingerland, die wel in Ouderkerk, maar niet op deze prachtige boerderij wonen, begonnen in 1996 vanuit hun huis met de verkoop van door hen zelfontwikkelde vakantiehuisjes, een soort tentbungalow hybride, bedoeld als verhuurac-commodaties op campings. De zeshoekige, demontabele, houten huisjes met een dak van zeildoek zijn inmiddels van Vlieland tot op Curacao te vinden. Campinghouders kopen er meestal een complete inventaris bij; van slaapbank tot slacouvert, alles laten ze door de Slingerlanden inrichten.

„We hebben daarmee voor onszelf wel zeer arbeidsintensief seizoenswerk gecreëerd," zegt de net vijftig jaar geworden Jacques Slingerland. „Temeer omdat we ook nog een aantal kampeerbungalows in Castricum aan Zee verhuren. Het is te combineren, maar er blijft van januari tot juni weinig vrije tijd over vanwege de overlap van verschillende activiteiten. En dat vinden we wel eens jammer. Eerlijk gezegd zoeken we nu dan ook naar een manier om een ander koers te kunnen gaan varen."

Hij vervolgt: „Van lieverlee hebben zich steeds meer particulieren voor onze kampeerbungalows gemeld. Uit die hoek kwam ook de vraag naar meer modellen. Omdat het te tijdrovend is om voor iedereen steeds weer een ander vakantiehuisje te ontwerpen, bedachten we een vorm van systeembouw waarmee iedereen zelf zijn ideale huisje kan samenstellen. Er is heel veel mogelijk binnen de marge van het systeem. Een zeildoek bijvoorbeeld is een goede optie als het huisje ooit van locatie moet veranderen. Hoeft dat niet, dan wordt het dak met shingles of luxe panplaten uitgevoerd."

Echtgenote Ineke ziet het als haar grootste uitdaging de mensen een huisje te leveren dat helemaal naar hun zin is. „Ik kan me in creatieve zin dan ook helemaal uitleven," zegt ze enthousiast. „Spelen met de vorm van de huiskamer, een veranda, vliering, zijvleugel, scheidingswanden, het kan allemaal. En duur hoeft zo'n vakantiehuisje echt niet te zijn. Het is zelfs mogelijk om heel simpel te beginnen en het huisje later uit te breiden."

Het is een timmerfabriek, gespecialiseerd in tuinhuisjes, die de modellen voor het echtpaar Slingerland maakt. Ineke: „Van deze fabriek kwam ook de vraag of wij in de randstad hun tuinhuisjes wilden gaan verkopen. Nu, daar hebben we niet lang over hoeven nadenken. Onze vakantiehuisjes en die van de fabriek zijn tenslotte letterlijk uit hetzelfde hout gesneden. Ze zijn namelijk allemaal vervaardigd met KOMO-keur geïmpregneerd hout, waardoor de huisjes minstens dertig jaar meegaan. Bovendien zijn ze onderhoudsarm. Voor een mooie uitstraling kan het hout vijfjaarlijks worden geolied, maar persé nodig is het niet."

Jacques en Ineke zijn ervan overtuigd dat er in eigen regio een grote markt is voor hun tuinhuisjes. Jacques: „Hoe vaak hoor je mensen niet zeggen dat ze niet weten waar ze met hun tuinspullen en fietsen naartoe moeten. En wie droomt er niet van een logeer-huis in de tuin. Nu, wij hebben wel zeventig modellen: van hoog tot laag en van slechts twee tot eindeloos veel vierkante meters. En wie twee linkerhanden heeft, kan gerust zijn. Het plaatsen door vakkundige monteurs is bij de prijs inbegrepen."

Vaste openingstijden kent de showroom van Slingerland Kampeerbungalows nog niet. „Dat komt nog wel, maar met de zomer voor de deur vonden we het toch belangrijk dat het publiek al vast kon kennismaken met onze collectie. Vandaar dat we dit jaar een begin maken met open dagen. Verder kan iedereen natuurlijk geheel vrijblijvend een afspraak met ons maken, ook 's avonds."

Slingerland Kampeerbungalows en Tuinhuisjes is telefonisch bereikbaar onder nummer 4968500.

Verhuur
algemeen
Hulpmiddelen