Kampeerbungalow: balans tussen eenvoud en luxe

In november 1996 introduceerde Slingerland Kampeerbungalows een nieuw kampeerhuisje op de recreatiemarkt: de kampeerbungalow. Een volledig ingericht zeshoekig houten vakantiehuisje met een dak van zeildoek. De kampeerbungalow is eenvoudig qua bouw maar biedt ook veel comfort. Met deze combinatie van eenvoud en luxe lag de naam kampeerbungalow voor de hand.

Kampeerbungalow: balans tussen eenvoud en luxe

Een naam die Slingerland Kampeerbungalows voor alle zekerheid bij het Benelux Merkenbureau heeft gedeponeerd. Het kampeerelement komt tot uitdrukking door het ontbreken van douche en toilet. Het zeildoeken dak en de twee openslaande deuren versterken het kampeergevoel. Toch voelt het huisje niet als een kampeermiddel.' aldus Ineke Slingerland. 'Het voelt als een romantisch 'thuisje'. Er is vaste grond onder de voeten en het is opvallend ruim en licht. Er is ruimte genoeg om binnen te spelen, met de kachel aan als het moet.' Voor de recreatie-ondernemer die iets wil verhuren kan een kampeerbungalow een interessante overweging zijn. Voor relatief weinig geld krijgt hij een compleet ingerichte, vriendelijk ogende gezinsaccommodatie, die zich in korte tijd laat terug verdienen. Voor een 4-persoons compleet ingerichte kampeerbungalow, oppervlakte 24 m2, ligt de aanschafprijs op circa Hfl. 13.000,-, voor de 6-persoons versie (oppervlakte 32 m2) op circa Hfl. 16.000,-.

'De kampeerbungalow combineert eenvoud en luxe.'

De inventaris is verzorgd en compleet met bedden, stoelen, tafel, keukeninrichting en huishoudelijke artikelen. Zelfs aan de eierdopjes is gedacht. Een sanitaire unit behoort tot de mogelijkheden, al maakt een toiletemmer deel uit van de standaard inventaris. Gas, water en elektriciteit is aanwezig.' De recreatie-ondernemer die tot aanschaf van de kampeerbungalow overgaat profiteert van de promotie die Slingerland Kampeerbungalows landelijk verzorgd. Jacques Slingerland: 'In de Kosmos Campingwijzer hebben we een full colour advertentie geplaatst. Hierin staan alle campings waar de kampeerbungalow gehuurd kan worden. Tevens is ons documentatiemateriaal beschikbaar op de diverse vakantiebeurzen in o.a. Utrecht, Zuidlaren en Antwerpen. Huurders van de kampeerbungalows vullen trouw een enquêteformulier in. Vrijwel alle huurders geven aan op de hoogte gehouden te willen worden over de locaties waar kampeerbungalows gehuurd kunnen worden. Wij helpen de recreatie-ondernemer dus bij de verhuur van zijn kampeerbungalows.' Kampeerbungalows kunnen geschakeld worden waardoor grotere ruimtes gecreëerd worden. Ook andere toepassingen zoals een campingwinkel, receptie of kinderopvangruimte zijn mogelijk. Door de kampeerbungalow te voorzien van een dubbelwandige isolatie kan deze ook het hele jaar ingezet worden. Op grondgebied waar permanente bebouwing niet is toegestaan, is het demontabele karakter van de kampeerbungalow een uitkomst. Het hout is geïmpregneerd (voorzien van KOMO-keur). Eén maal per vijf jaar is oliën van het hout aan te bevelen om vergrijzing tegen te gaan. Het dak bestaat uit zeildoek dat ook toegepast wordt bij vrachtwagens. Inmiddels zijn in Nederland z'n 50-tal kampeerbungalows verkocht. Jacques Slingerland ziet de toekomst zonnig in. 'We zijn nog maar twee jaar bezig maar het loopt uitstekend.'

Afkomstig van de website van Slingerland Kampeerbungalows. "http://www.kampeerbungalows.nl/Pers-Kampeerbungalow-_balans_tussen_eenvoud_en_luxe.html"
Verhuur
algemeen
Hulpmiddelen