Kamperen in een bungalow, een luxe uitstapje

Ongemakken van tent verdwijnen bij kampeerbungalow

BELT-SCHUTLSLOOT — Het gekletter van de regen als op een tentdak, de warmte van de stralen van de zon die je voelt branden in je rug als je je nog een keer om wilt draaien. Het gevoel dat je in een tent leeft, terwijl je meer luxe hebt.

De wens van iedere kampeerder die er een hekel aan heeft een tent op te zetten. Elk jaar weer het zelfde drama. Echtparen, die verslagen op de grond zitten, omdat ze de goede tentstukken niet bij elkaar kunnen vinden. De kinderen drentelen jengelend om hen heen. Voor de mensen die dit niet meer willen, maar toch willen kamperen, staat op camping de Kleine Belterweide de ideale oplossing. Deze oplossing is de kampeerbungalow.

De kampeerbungalow is eigenlijk het vervolg van een trekkershut. De trekkershut biedt de nodige dingen die trekkers nodig hebben; kookgelegenheid, slaapplaats en zitplaats. 'Men vroeg ons vaak naar iets meer luxe. Mensen die een nachtje blijven hebben er niet veel last van, maar voor meerdere nachten biedt de trekkershut weinig comfort. Vandaar de kampeerbungalow', verklaart Glas.

Luxe

Alle gerieven van de tent zijn nog steeds aanwezig, maar de ongemakken zijn vervangen door luxe. De kampeerbungalow is een zeshoekige houten tent met als dak een tentdoek. Zo krijg je het gevoel dat je in een tent leeft, maar ondertussen is er wel een keukenblokje, een stapelbed, een eettafel en een klein kacheltje voor de koude uurtjes. Men hoeft niet langer om te pakken met tentstokken die met passen. Bij aankomst op de camping is alles gereed, alleen linnengoed moet meegenomen wonden.

Frans Glas, één van de eigenaren van de camping vindt de situatie ideaal. 'De kampeerbungalows liggen aan het water, een betere locatie kun je niet hebben. Dit is ideaal voor het kleine gezin.' Als het regent kun je binnen vertoeven, maar schijnt de zon eenmaal, dan lonkt de buitenlucht. Er is een zwembad afgezet voor de kleintjes, een speeltuin is in de buurt en als je een keer niet wilt koken, dan zijn er mogelijkheden genoeg in Belt-Schutsloot.

Extra's

De drie kampeerbungalows op het terrein in Belt-Schutsloot zijn de eersten in het gebied van Noord-West Overijssel en waarschijnlijk in heel Overijssel. Totaal bieden zo'n zes campings in Nederland deze mogelijkheid om te kamperen. De zeshoekige houten bungalows hebben een lichtdoorlatend doek. Ze zijn zeer eenvoudig ingericht, maar wel doelmatig en comfortabel. Er is gelegenheid tot koken en er is stromend water aanwezig. De kleine Belterwiede biedt een extra service in de vorm van een eenpersoons kano en als men de boodschappen voor aankomst al op tafel wil hebben, dan wordt dit geregeld.

G]as noemt dit de ideale mogelijkheid voor een klein gezin, dat van een korte vakantie aan het water wil genieten. Voor de echte kampeerders blijft natuurlijk de mogelijkheid om met een tentje op pad te gaan.


Kamperen in een bungalow, een luxe uitstapje
Afkomstig van de website van Slingerland Kampeerbungalows. "http://www.kampeerbungalows.nl/Pers-Kamperen_in_een_bungalow_een_luxe_uitstapje.html"
Verhuur
algemeen
Hulpmiddelen