Slingerland Kampeerbungalows

Slingerland Kampeerbungalows

Enkele jaren geleden maakte een nieuw kampeermiddel een voorzichtig debuut op de recreatiemarkt: de kampeerbungalow, een volledig ingericht, demontabel vakantiehuisje met een dak van zeildoek.

Een vakantieaccommodatie voor jonge gezinnen, niet te sober, niet te luxe, maar precies er tussenin. Het gaat goed met de kampeerbungalow. Dat kampeerbungalows demontabel zijn wil niet zeggen dat ze afgebroken moeten worden in het najaar. De praktijk wijst uit dat het overgrote deel van de kampeerbungalows in de winter gewoon blijft staan. Een kwestie van vergunning. In 1997 werden de eerste exemplaren verkocht. Nu, twee├źneenhalf jaar later staan deze huisjes op 20 recreatiebedrij ven met precies dezelfde, zeer complete inventaris.

De bedenkers van het concept denken dat de kampeerbungalow de komende jaren flink aan populairiteit zal winnen. Jacques en Ineke Slingerland geloofden er heilig in dat dit zeshoekige huisje in een behoefte zou voorzien. In die overtuiging werden zij gesterkt door de mening van hun eigen gasten, door wie zij hun eigen huisjes tijdens het kampeerseizoen van 1996 hadden laten uitestten. De reacties waren lovend. "Wijzelf zijn geen echte kampeerders" zegt Ineke. "Maar een vijfsterren bungalow hoeft ook weer niet. Dan is het vakantiegevoel weg. Het is dan net of ik in andermans huis logeer. Ik vind simpel gewoon leuker. Beetje basic, dichter bij de natuur". Jacques:" Ons werk is tweeledig. De verkoop is onze hoofdactiviteit. Daarnaast verhuren wij zeven kampeerbungalows op camping Bakkum in Castricum aan Zee. Dit is goed te combineren, want de verkoop stopt zo'n beetje als het kampeerseizoen begint. In de vroege maanden van het jaar is het wel dubbel druk, want dan moeten wij ons product aan recreatiebedrijven uitleveren en tegelijkertijd de verhuur op camping Bakkum opstarten".

"Toch is het heel waardevol dat wij daar zelf kunnen verhuren" vult Ineke aan. "Dat houdt ons alert. Onze gasten-enquete wordt haast altijd ingevuld. Wij doen ons voordeel met de suggesties. Daar kan de kampeerbungalow alleen maar nog beter van worden". Jacques: "Mensen die een kampeerbungalow huren zijn geen echte avonturiers, een tikje comfort is welkom. In het hoogseizoen zijn de kampeerbungalows nagenoeg alleen bezet door jonge gezinnen. In het voor- en naseizoen komt ervan alles, jonge mensen, maar ook oudere. Soms wel echtparen van dik boven de zeventig. Dat de kampeerbungalow ook door hen comfortabel gevonden wordt, beschouwen wij natuurlijk als een groot compliment".

"Verhuren is leuk" zegt Ineke "Maar als je het goed wilt doen, moet je er wel wat energie in willen steken. Promotie doen, veel telefoontjes beantwoorden, informatie versturen, administratie voeren en, als het seizoen begonnen is, zorgen dat elke gast bij aankomst een spiksplinterschone kampeerbungalow te wachten staat. Je product kan nog zo leuk zijn, maar als het niet schoon is, knappen de mensen erop af". Jacques:" Recreatiebedrijven die kampeerbungalows van ons gekocht hebben, verhuren ze vervolgens zelf. Er is een brochure uitgebracht van de kampeerbungalow en de campings die ze met uniforme inrichting verhuren. Gezamenlijke promotie moet z'n vruchten afwerpen. Samen bereik je meer dan alleen. We merken nu al dat sommige mensen op meerdere campings in een kampeerbungalow op vakantie zijn geweest. Dat doet ons goed. Het is veel werk om een bedrijf van de kale grond te krijgen, maar je bent bereid er alles voor te doen. Je wilt gewoon dat het goed gaat met je geesteskind en je zou iedereen ervan willen overtuigen dat ze je product eens moeten uitproberen. De vakantieganger die voor een kampeerbungalow kiest, weet het concept op de juiste waarde te schatten. Geen badkamer, geen televisie met 21 zenders, maar wel een koelkast en een kachel en ook water uit de kraan. De brochure vertelt precies wat een kampeerbungalow is, zodat niemand voor verassingen komt te staan".

Voor informatie: Slingerland Kampeerbungalows tel.: 020-49685000

Afkomstig van de website van Slingerland Kampeerbungalows. "http://www.kampeerbungalows.nl/Pers-Slingerland_Kampeerbungalows.html"
Verhuur
algemeen
Hulpmiddelen