Slingerland introduceert kampeerbungalow

Tussen huisje en tent

Slingerland Kampeerbungalows introduceerde in 1996 een nieuwe mogelijkheid op recreatiegebied: de kampeerbungalow. Het is een bouwpakket bungalow: eenvoudig op te zetten en af te breken, maar met de luxe en het comfort van een eenvoudig huisje. Met name voor gezinnen voor wie kamperen in een tent of een caravan niet meer haalbaar of aantrekkelijk is, biedt de kampeerbungalow een interessant alternatief. Op verschillende campings in het land zijn de bungalows te huur.

Tussen huisje en tent

Het idee voor de bungalow ontstond tijdens een weekje kamperen in 1994 op camping Bakkum bij Castricum aan Zee. Jacques en Ineke Slingerland maakten kennis met zogenaamde tenthuisjes, witte houten (strand)huisjes met een dak van* zeildoek. Er stonden honderden van die huisjes kriskras door elkaar op de camping, van oudsher de buitenhuisjes van Amsterdamse gezinnen die 's zomers massaal de stad ontvluchten. De Slingerlands waren meteen verkocht: de eenvoud ervan en de relatieve luxe die ze tegelijkertijd boden ten opzichte van een tent sprak hen gelijk aan. Die nacht droomden zij ervan om alle te koop staande huisjes van de camping over te nemen en een verhuurbedrijf te beginnen. "Als we de huisjes zouden isoleren, kunnen ze in de winter in wintersportgebieden ook nog dienst doen", zo filosofeerden ze.

Demontabel

Maar in oktober moest het tenthuisje dat ze inmiddels hadden gekocht worden afgebroken. Dat viel tegen. Zo ontstond het idee voor een super-demontabel huisje.

Contacten met timmerfabrieken werden gelegd, het echtpaar bezocht beurzen en verzamelde informatie over bouwmaterialen. In de zomer van 1995 werd in een loods een prototype van een zeshoekig houten huisje gebouwd. Tijdens de overwintering van het prototype experimenteerden zij met de inrichting ervan. De zeshoek bleek verrassend ruim te zijn. Want hoewel het oppervlak slechts 24 vierkante meter besloeg, was de breedte van hoek tot hoek maar liefst zes meter. In maart 1996 slaagden zij erin een fabrikant te vinden, die het demontabele huisje tegen een aantrekkelijke prijs in serie wilde maken. In de zomer werden vier compleet ingerichte kampeerbungalows in de praktijk uitgetest. De bungalows kunnen worden beschouwd als een kruising tussen een vakantiehuisje en een kampeermiddel. De vloer en wanden zijn van hout, het dak is van lichtdoorlatend zeildoek. Twee openslaande deuren zorgen voor een optimaal contact met buiten. Een apart slaapkamertje voor de kinderen is gecreëerd met een houten scheidingswand. De doelgroep, het jonge gezin, wat meteen te spreken over de nieuwe vorm van kamperen. Zij vonden de huisjes van binnen ruim, gezellig, romantisch en knus.

De kampeerbungalow is een aardige aanvulling op het dienstenpakket van veel campings. De huisjes hebben een aantrekkelijke uitstraling en vormen geen dissonant in het landschap. Met enkele huisjes is al snel een gemoedelijk vakantiedorpje te creëren. Na het kampeerseizoen kunnen de huisjes, compleet met demontabel interieur, compact opgeslagen worden en de recreatieondernemer kan ieder jaar opnieuw bepalen waar hij de huisjes neer zal zetten. Een huisje kan binnen twee a drie uur door twee personen opgebouwd worden. Afbreken is in een uur gepiept. Ook voor de particulier vormt de kampeerbungalow een aantrekkelijk bezit, als alternatief voor een stacaravan.

Informatie

De prijs van het zeshoekige, demontabele houten huisje bedraagt ( 8.500,- excl. BTW. Een scheidingswand kost ( 350,-, een terrasvlonder ( 250,- en voor de complete inventaris (koelkast tot en met kleerhanger) rekent Slingerland Kampeerbungalows (3.750,-. In de zomer kan de geïnteresseerde kampeerder een compleet ingerichte kampeerbungalow huren op de volgende campings: Camping Bakkum, Castricum aan Zee, Camping Latour, Oirschot en Camping Kerkendel, Kootwijk. Mogelijk volgen er nog meer campings. " Voor meer informatie kan men zich wenden tot Slingerland Kampeerbungalows, Korte Dwarsweg 4, 1191 LE Ouderkerk a/d Amstel, tel./fax: 020-4968500.

Afkomstig van de website van Slingerland Kampeerbungalows. "http://www.kampeerbungalows.nl/Pers-Slingerland_introduceert_kampeerbungalow.html"
Verhuur
algemeen
Hulpmiddelen