Slingerland ontwikkelt houten wigwam

Slingerland ontwikkelt houten wigwam

Slingerland Kampeerbungalows, Erkende Leverancier van RECRON, brengt een nieuw product op de markt: een houten wigwam met een jas van zeildoek. De accommodatie werd in eerste instantie ontwikkeld voor de Stichting Wigwamvallei, die in samenwerking met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) kampeervakanties organiseert voor gezinnen met een enkel- of meervoudig gehandicapt kind.

De stichting zocht een variant op de al jaren door hen in gebruik zijnde zeildoeken wigwams. Om een gemeentelijke vergunning te krijgen moest de nieuwe accommodatie in principe wel demontabel blijven. Jacques en Ineke Slingerland zijn gespecialiseerd in demontabele campingaccommodaties. Zij gingen graag de uitdaging aan om een accommodatie in wigwammodel te ontwikkelen. De door hen ontworpen wigwam is schakelbaar, te isoleren en zonder ondergrondse fundering te plaatsen. Het vloeroppervlak is 32 m², de hoogte ruim zes meter. Het gestroomlijnde, brede deurportaal geeft extra leefruimte en optimale toegankelijkheid.

Ineke Slingerland: "We gaan verder met het bedenken van leuke en praktische varianten. Het product is door z'n zeshoekige vorm veelzijdig en doet haast vanzelf een beroep op de creativiteit. Door schakelen en het inpassen van meerdere deurportalen per wigwam kunnen interessante objecten ontstaan. Wat het materiaal betreft: hout ademt en geeft een prettig binnenklimaat. Het geventileerde pvc-zeildoek benadrukt de vorm van de oorspronkelijke tipi. We zijn blij met dit nieuwe product".

Meer informatie:
www.kampeerbungalows.nl

Afkomstig van de website van Slingerland Kampeerbungalows. "http://www.kampeerbungalows.nl/Pers-Slingerland_ontwikkelt_houten_wigwam.html"
Verhuur
algemeen
Hulpmiddelen