Zelfs de tulp is opvouwbaar

Zelfs de tulp is opvouwbaar

door Victor Schildkamp

Monster — Op acht campings in Nederland kun je ze vinden dit seizoen: 'opvouwbare bungalows'. Een van die campings is Molenslag in Monster, als enige in deze regio. Er staan er vier: net trekkershutjes, maar dan iets groter. Bovendien kun je in trekkershutjes maar een paar dagen blijven, om vervolgens weer verder te 'trekken'. De bungalowtjes op Molenslag kun je zolang huren als je wilt. Er is plaats voor vier personen. Twee op de slaapbank en twee in een stapelbed, dat met een paar planken is afgescheiden van de rest. 'De rest' is een uit zes houten wanden opgebouwde hut. De vloer, ook van hout, bestaat uit eveneens zes delen, zes 'taartpunten' eigenlijk. Een sterk tentzeil doet dienst als dak.

Een kacheltje, een koffiezetapparaat, een gasfornuis en een ijskast veraangenamen het verblijf. De hele tent -uitvinding van 'Slingerland kampeerbungalows' uit Ouderkerk a/d IJssel is opvouwbaar. Tot en met de houten tulp op de plastic tuinmeubelen, die bij lekker weer buiten kunnen worden gezet. Er is een piepklein plateautje voor de twee deuren die allebei helemaal open kunnen. „We gebruiken één hut wel als trekkershut, daar staan drie stapelbedden in", vertelt Marijke Vos, die met haar vriend de camping beheert. „Daar zitten veelal jongeren in die hier werken in de kassen. De andere drie zijn echt bedoeld voor gezinnen".

Er zit geen wc of douche in de hut, daarvoor moet de toerist tien meter lopen naar de camping douches. Er is wel water, maar alleen koud. „Als er nog ruimte moet worden gemaakt voor een douche en een wc, dan zou het wel krap worden binnen", zegt Vos. „Nu heb je toch lekker de ruimte hier". De hut kreunt en het zeil klappert ondertussen nogal heftig, vanwege de harde wind. „Gezellig hè", zegt Vos. „Hij kan het hebben hoor. En als het regent, hoe hard ook, blijft het binnen droog".

Twee geoefende mannen kunnen in een dag twee hutten neerzetten. „Dit is natuurlijk een seizoenscamping", vertelt Vos. „Dus alles moet weer wegkunnen".

Een familie kan er voor 85 gulden per nacht terecht. De belangstelling voor het probeersel is best groot, weet Vos. „Het is iets nieuws, dus je kan het niet te duur maken. Ze staan elders gerust voor meer dan honderd gulden per nacht. Voor het hoogseizoen zitten we redelijk vol, voor het voor- en naseizoen kunnen we nog wel wat gebruiken. Maar het is al best een succes".

Afkomstig van de website van Slingerland Kampeerbungalows. "http://www.kampeerbungalows.nl/Pers-Zelfs_de_tulp_is_opvouwbaar.html"
Verhuur
algemeen
Hulpmiddelen