Tipi

De houten tipi van Slingerland Kampeerbungalows is een bijzondere vakantieaccommodatie. Het is een kruising tussen een indianentent en een bungalow. De speciale vorm van de tipi maakt deze accommodatie tot een ruimtelijk verblijf.

Klik hier voor meer informatie

Tipi: anno 2005

Houten tipi met zeildoek
Enlarge
Houten tipi met zeildoek
Dubbelwandige houten tipi
Enlarge
Dubbelwandige houten tipi

Voor een tipi'sche kampeervakantie kunt u terecht in een tipi die van onder tot boven opgetrokken is uit hout. Deze houten tipi is ontwikkeld door Slingerland Kampeerbungalows uit Ouderkerk aan de Amstel. De tipi is het jongste product en dateert van 2005. De houten tipi werd in eerste instantie ontworpen voor de Stichting Wigwamvallei, die voor haar nieuwste vakantielocatie een tipi zocht die meer hout dan tent was en toch demontabel. Jacques en Ineke Slingerland zijn die uitdaging graag aangegaan en ontwierpen een tipi van bijna 6,5 meter hoog met gestroomlijnd deurportaal.

Inmiddels heeft de markt voor deze tipi zich geopenbaard. Het product trekt veel aandacht. De tipi is zeer verrassend, omdat een houten indianentipi de fantasie prikkelt. Met hout is veel mogelijk. De tipi is op meerdere recreatiebedrijven als kampeeraccommodatie te huur. Om de binnenwerkse hoogte van de tipi functioneel te maken kan op eenvoudige wijze een extra etage ingebouwd worden als slaapruimte. Ook schakelen van meerdere tipi's is mogelijk en geeft een fantastische meerwaarde in ruimtelijk opzicht.

Dubbelwandige houten tipi: anno 2006

Behalve de variant in hout en zeildoek werd in januari 2006 de eerste geisoleerde tipi gebouwd. Deze is van dubbelwandig hout met isolatiemateriaal ertussen en heeft ramen met isolatieglas. Een entresol is halverwege de hoogte van de tipi aangebracht voor twee extra slaapplaatsen. Kinderen kunnen hier niet alleen avontuurlijk slapen, maar fijn spelen. De vliering in de tipi geeft het idee van een soort boomhut. Naar beneden vallen wordt verhinderd door hekjes. De toegang wordt verleend via een houten trap.

2007: tipi in cluster

In het voorjaar van 2007 zijn tipi's per drie stuks geschakeld. Dit geeft architectonisch een bijzonder spannend effect, binnen nog meer dan buiten. Door de buitenkant met canexel te bekleden, zijn deze bouwwerken zeer duurzaam. Het is een uitdaging te spelen met de verschillende indelingsvarianten. Met vlieringen worden de mogelijkeden flink uitgebreid.

2008: kindertipi

In 2008 kwam Slingerland Kampeerbungalows met een innovatie: de kindertipi. Dit is een miniversie van de zeer succesvolle grote tipi. Deze tipi heeft een oppervlakte van slechts 7,5 m², maar door de zeshoekige vorm en het ruime deurportaal kunnen er wel 6 kinderen in spelen.

Geclusterde tipi's
Enlarge
Geclusterde tipi's
|
dubbelwandige houten tipi's
Enlarge
dubbelwandige houten tipi's
Nok tipi
Enlarge
Nok tipi


Lees meer bij wie zijn wij?


Slingerland Kampeerbungalows®:

  • KOMO-keur vacuüm/druk geïmpregneerd hout.
  • Prima kwaliteit voor een betaalbare prijs.
Afkomstig van de website van Slingerland Kampeerbungalows. "http://www.kampeerbungalows.nl/Tipi.html"
Verhuur
Hulpmiddelen
Persoonlijk