Wigwam

Enkele wigwam
Enlarge
Enkele wigwam
Wigwams op rij
Enlarge
Wigwams op rij

Houten Wigwam

De houten wigwam (ook tipi genoemd) van Slingerland Kampeerbungalows is een accommodatie voor luxe kamperen. Dit vakantiehuisje heeft een houten vloer, houten wanden en een jas van geventileerd pvc-zeildoek. De wigwam is schakelbaar, zonder ondergrondse fundering te plaatsen en eenvoudig te isoleren. Het gestroomlijnde, brede deurportaal doorbreekt de schuine wanden met extra licht en ruimte en zorgt voor optimale toegankelijkheid in de toch al ruime wigwam. Het vloeroppervlak is 32 m², de hoogte ruim 6 meter. Een slaapvliering vergroot het woonoppervlak met 5,5 m ².

De wigwam is demontabel en kan, indien nodig, verplaatst worden naar een andere locatie. Voor jaarlijkse demontage is hij echter niet geschikt.

2005: de wigwam voor de Stichting Wigwamvallei Nederland

Een houten wigwam heeft een jas van zeildoek. Deze wigwam werd in 2005 voor het eerst in gebruik genomen door de Stichting Wigwamvallei, die kampeervakanties organiseert voor gehandicapte kinderen mét hun ouders en eventuele broertjes en zusjes. In Limburg staan 10 houten wigwams, waarvan er 2 geschakeld zijn.

De stichting was voor deze vakantielocatie op zoek gegaan naar een variant op de al jaren door hen in gebruik zijnde zeildoeken wigwams. Om een gemeentelijke vergunning te krijgen moest de nieuwe wigwam wel demontabel blijven. De Stichting was bij Slingerland Kampeerbungalows® op het juiste adres, aangezien demontabele accommodaties hun handelsmerk is. Alhoewel een wigwam nog niet in de productlijn zat, werd hij graag ontwikkeld. De wigwam doet van binnen zeer knus aan door al het hout dat een warme uitstraling heeft.

2006: Dubbelwandige wigwams

interieur wigwam
Enlarge
interieur wigwam
Interieur wigwam
Enlarge
Interieur wigwam

De eerste dubbelwandige wigwam werd in januari 2006 geplaatst in Zuid-Holland. De buitenkant is niet van zeildoek, maar geheel van hout.


2007: Verder experimenteren met schakelen van wigwams

Wigwams kunnen op allerlei manieren geschakeld worden. Daarmee kunnen zeeën van extra ruimte gecreëerd worden.

Meer informatieLees meer bij wie zijn wij?

Slingerland Kampeerbungalows®:

  • KOMO-keur vacuüm/druk geïmpregneerd hout.
  • Prima kwaliteit voor een betaalbare prijs.
Afkomstig van de website van Slingerland Kampeerbungalows. "http://www.kampeerbungalows.nl/Wigwam.html"
Verhuur
Hulpmiddelen
Persoonlijk